Øje

 

 

Stress og smerte er noget meget almindeligt for sportsudøvere og herfor også et af de områder der er behandlingskrævende i det både stress og smerte kan hindre sportsudøveren i at træne og præstere optimalt. Som mentaltræner råder jeg over en række værktøjer eller metoder til brug for delt stressreduktion, smertebehandling og smertelindring, den vigtigste og mest brugbare metode jeg har i min værktøjskasse er hypnose og kombinationen af mental træningsprogram og hypnose.

Stress og smerte er intimt forbundet. Når man er i smerte forårsager dette ofte stress, ligeledes vil stress forværre smerte. Psykoterapi – herunder hypnose, meditation og afslapning – kan hjælpe med at bryde den onde cirkel af stress og smerte. Ved smerte behandlinger, fokuseres på forholdet mellem sind og krop, som noget helt normalt, noget der for nogle mennesker kan betragtes som en alternativ metode men som sagtens kan være en komplementær behandlingsform til anden smertelindring eksempelvis medicin. Uanset hvordan man er mærket af sine smerter er der i dag dokumentation for, at mange mennesker med smerte kan hjælpes via hypnotisk behandling.

Hypnose:                                                                                                                                                                                                                             For mange bringer tankerne om hypnose stadig billeder frem af scenehypnose og svingende penduler. Men klinisk hypnose er mere end sjov og ballade. Det er en ændret tilstand af bevidsthed der skabes af psykologer og psykoterapeuter til behandlingen af psykiske eller fysiske problemer. Under hypnose, er den bevidste del af hjernen midlertidigt tunet ud således at personen fokuserer på afslapning og bliver i stand til at give slip på forstyrrende tanker. Man kan sammenligne hypnose med at bruge et forstørrelsesglas til at fokusere solens stråler og gøre dem mere kraftfuld.                                                                                                                                             Når vores sind er koncentreret og fokuseret, vi er i stand til at bruge det mere kraftfuldt. En hypnotiseret person vil under hypnose oplever fysiologiske ændringer, såsom en opbremsning af puls og åndedræt, samt en stigning i alfa hjernebølger. Man kan sige at dele af hjernen lukker ned og andre dele lukke op, således bliver personen mere åben over for konkrete forslag, målsætninger og fokusområder, herunder muligheden for at reducere smerte.

Forskning har vist at hypnose er nyttigt for akutte og kroniske smerter. Forskningen har for længst via scanning fundet ud af, at hypnose er effektiv til at lempe flere forskellige smertetyper lige fra fantomsmerter, til direkte brudsmerter, hovedpine, cancersmerter, leddegigt og reduktion af angst forbundet med kirurgi mv. En analyse af 18 studier af forskere ved – Mount Sinai School of medicin i New York, afslørede moderat til store smertestillende effekter fra hypnose, støtteeffektiviteten af ​​hypnotiske teknikker til smertebehandling.

SPI, tilbyder stress og smertebehandling via hypnose og resultatorienteret mental træning.