OM ERIK ØSTENKJÆR

ERIK ØSTENKJÆR

Dipl. Psych. MFCC.

Coach og sparringspartner for eliteidrætsudøvere inden for 28 sportsgrene i 21 lande. Over 40 års erfaring med OL, VM, EM, Tour de France vindere, og med utallige nationale mesterskaber bag sig.

Erik er den mentale håndværker, der får det optimale ud af andres potentiale.

Hans talenter og roller inkluderer ledelse, hypnotisør, mentaltræner, forfatter, foredragsholder, kunstmaler, musiker og kultur udvikler.
Den grundlæggende filosofi er: VILJEN er vores altoverskyggende egenskab og vores vigtigste redskab – den afgør, hvordan vi klarer os i livet.

Erik Østenkjærs erfaringer, som behandler, strækker sig tilbage til sidst i 70érne, hvor han arbejdede på Ungdomspsykiatrisk afdeling i Viborg. Senere har han været behandlingsleder i Ungdomscentret i Aarhus og Forstander for Ungdomscenteret i Sønderjyllands Amt. I erhvervslivet har Erik arbejdet som uddannelseschef og senere som personaledirektør i en større multinational virksomhed.

Gennem årene har Erik Østenkjær haft utallige opgaver for flere virksomheder inden for præstationsoptimering og kulturudvikling.

Han er Dipl.Psych. fra Institut für Sport und Wissenschaft, Kiel med præstationspsykologi som speciale, og med efteruddannelser fra Nordic Gestalt Institut(som han senere var leder af), Kempler Instituttets familieterapeutiske uddannelse, Martin Kirchenbaum Instituttet for systemisk terapi og fra Milton H Erickson Instituttet.

Erik var desuden en af grundlæggerne bag Den Alternative Efteruddannelse, den første psykoterapeutiske uddannelse i Danmark, og har også grundlagt
Skandinavisk Institut for børne-og familieterapi, SIF.


Erik Østenkjær er tidligere bestyrelsesmedlem for Grønnegade 24, Vejen – en institution for særligt sårbare unge, og t
idligere medlem af statens råd for narkotika og alkoholbehandling.