Erik Østenkjær

Erik Østenkjær

Hvornår lærer de det? Team Saxobank Tinkhoff og en lang række af de professionelle cykelhold forsøger som i den professionelle fodbold at købe sig til sejre, point, men hver gang kommer der rundt om hjørnet et ungt talent med den rette Vilje og slår alle de dyre drenge, hvorfor?Det er min klare overbevisning at når sporten, teamet bliver styret af forretningsmænd og ikke af mennesker der drives af udviklingen af det menneskelige potentiale, så går der kludder i det der skulle hænge sammen, kroppen, fysikken og sindet. Der bliver set efter forretningen i stedet for potentialet og evnerne. Sponsorerne får indflydelse på indkøbspolitikken og det kommer til at dreje sig om alt andet end menneskets udvikling eller holdets udvikling mod det optimale indenfor en sportsgren.

Team og holdejere sælger deres ellers dedikerede sjæl til sponsorerne af efterhånden temmelig mistænkelig observans. Sponsorerne derimod har for længst solgt deres sjæle til satan, eller hvad vi nu skal kalde fordærvede sjæles hjemsted.

Alt i alt bliver det de unge idrætsudøvere der mister deres udviklingsmuligheder, for enten går du i kompagni med købmændene og tjener kassen i kort tid, dopet eller ikke det spiller ingen rolle, eller du er glemt i morgen.