Kontakt mig

Ring eller skriv til mig for en uforpligtende snak om, hvad Jeg kan hjælpe dig med.

+45 31 20 88 28

CVR 26873649

“Tanken, er udelukkende skabt af din hjerne. Virkeligheden, er skabt af dine oplevelser”

Erik Østenkjær – Dipl. Psych. MFCC – f.1948

Jeg har til dato været coach og sparringspartner for eliteidrætsudøvere inden for 28 sportsgrene i 21 lande. Over 45 års erfaring med OL, VM, EM, Tour de France-vindere, og med utallige nationale mesterskaber bag mig.
Jeg betragter mig selv, som er en mentale håndværker, der søger at få det optimale ud af andres potentiale. Mine egne evner og roller inkluderer ledelse, hypnotisør, mentaltræner, forfatter, foredragsholder, kunstmaler, musiker, kultur udvikler, samt virksomhedsleder. Min grundlæggende filosofi er at:

”VILJEN er vores altoverskyggende egenskab og vores vigtigste redskab
– den afgør, hvordan vi klarer os i livet.”

Et lang liv har givet mig erfaringer, som behandler, noget der strækker sig tilbage til sidst i 70érne, hvor jeg arbejdede på Ungdomspsykiatrisk afdeling i Viborg. Senere har jeg været behandlingsleder i Ungdomscentret i Aarhus og Forstander for Ungdomscenteret i Sønderjyllands Amt. I erhvervslivet har jeg arbejdet som uddannelseschef og senere som personaledirektør i en større multinational virksomhed. Gennem årene har jeg haft utallige opgaver for virksomheder indenfor præstationsoptimering og kulturudvikling.

Jeg er uddannet Dipl. Psych. fra Institut für Sport und Wissenschaft, UNI Kiel med præstationspsykologi som speciale, og med efteruddannelser fra Nordic Gestalt Institut (som jeg senere blev leder af). Jeg har taget Kempler Instituttets familieterapeutiske uddannelse samt, Martin Kirchenbaum Instituttet for systemisk terapi. Jeg har ligeledes en uddannelse fra Milton H Ericsson Instituttet i klinisk hypnose, alle treårige uddannelsesforløb.

I 1976 grundlage jeg sammen med Cand.Psyk. Håkon Øen, “Den alternative Efteruddannelse”, den første psykoterapeutiske uddannelse i Danmark, samt stiftede senere Skandinavisk Institut for børne-og familieterapi, SIF.
Jeg er tidligere bestyrelsesmedlem for Grønnegade 24, Vejen – en institution for særlig sårbare børn og unge, samt medlem af statens råd for narkotika og alkoholbehandling.